Våra böcker

Böckerna säljs i museets lokaler på Örebro slott samt i butiken på Siggebohyttan under ordinarie öppettider. De går även att beställa mot faktura via formuläret längst ner på sidan.

BERGSBRUKETS TIDER – FRÅN MEDELTID, VIA SAMTID, MOT FRAMTID

Bergsbrukets historia är inte bara historien om järnframställning i Bergslagen. Det är en historia som är sammankopplad med medeltidens riksbildning, framväxten av globala handelsmönster och bilden av det moderna Sverige.

Möjligheternas spegel sinnenas begär

Boken utgår från utställningen med samma namn som visas på Örebro slott. Det är en färgsprakande historia som handlar om åren runt 1810–1860 då fler fick det bättre ställt, och en konsumtionsrevolution tog sin början i Sverige.

Barnet i tornet – Jan Håfström

Jan Håfström är en av våra stora konstnärer och museet har en fin samling av hans verk. I denna bok har konst- och kulturjournalisten Stefan Nilson tagit sig an uppdraget att ge läsaren nycklar, öppna gluggar och peka ut vägar, in i Jan Håfströms värld.

Metalldetektering inom arkeologi och forskning Pdf, 20.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Örebro läns museum tog initiativ till ett seminarium kring hur samarbete mellan metalldetekterare, arkeologer och forskare kan utvecklas. Texterna belyser på olika sätt möjlighterna till en ökad samverkan. Antologin finns både som fysiskt exemplar att köpa, och kostnadsfritt som PDF. Ladda ner. Pdf, 20.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Beställ våra böcker via formuläret

Företag/organisation? Maila elin.henningsson@olm.se för beställning.
Jag vill köpa: * (obligatorisk)
Jag vill köpa: