om webbplatsen

Vårt mål är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt för så många som möjligt, oavsett personliga eller tekniska förutsättningar. Här hittar du information om hur vår webbplats fungerar.

Textstorlek och zoom

Du använder webbläsarens inbyggda funktion för att ändra teckenstorleken eller zooma. Det gör du på olika sätt beroende på vilken webbläsare och vilken enhet du använder.

Navigera med tangentbord

Om du har svårt att använda mus är kan du istället navigera med hjälp av tangentbordet. Sidornas innehåll har en logisk ordning för att underlätta för dig som navigerar med tangentbordet i stället för en mus.

Så öppnas länkar

Generellt öppnas inte länkar i nya fönster. Om du vill öppna en länk i ett nytt fönster eller en ny flik kan du göra det genom till exempel välja "Öppna i nytt fönster" eller "Öppna i ny flik".

JavaScript

Webbplatsen är byggd för att vara tillgänglig och användbar för så många besökare som möjligt. Webbplatsen använder JavaScript för att förbättra användarupplevelsen men viktig funktionalitet fungerar även utan JavaScript påslaget.

Webbläsare

Webbplatsen fungerar bäst i en modern webbläsare, exempelvis de senaste versionerna av

  • Microsoft Internet Explorer
  • Chrome
  • Firefox
  • Safari

Ladda ner filer

På webbplatsen finns dokument som du kan ladda ner i olika filformat. Vanligaste formatet för dokument är pdf men även dokument i Word, Excel och Powerpoint förekommer.

Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa pdf-filer är Adobe Acrobat Reader Länk till annan webbplats..