Gruppvisning på Siggebohyttan

Boka en visning på
Siggebohyttans bergsmansgård!

Siggebohyttans bergsmansgård är naturskönt belägen vid Uskens strand. Som besökare kan du vandra runt i den magnifika mangårdsbyggnadens 14 rum och tre kök i en levande bergsmansmiljö som den såg ut för 150 år sedan. Intill finns en vandringsstig som leder upp till det gamla gruvområdetet i skogen. Här finns även ett café och en liten butik med ett väl valt utbud av presentartiklar och lokala produkter. Läs mer om Siggebohyttan här.

Priser:
1 100 kr för grupp upp till 15 personer
2 200 kr för grupp upp till 30 personer

Visning 1:
En visning som handlar om bergsmansgården och dess historia. Mangårdsbyggnaden, med sin mangifika loftgång (den längsta i Sverige) byggdes 1790 och rymmer ett förmöget bergsmanshem. Guiden tar gruppen med på en vandring i 14 rum och tre kök och berättar om livet i fest och vardag i bergslagen under 1800-talets mitt.

Visning 2:
Gå en tur på vår vandringsled i natursköna omgivningar! I lätt terräng vandrar gruppen upp till det gamla gruvområdet i skogen. Vi tar oss dit via bergsmannens egen uråldiga kyrkstig. Längs vägen upptäcker vi lämningar av milor, varphögar, husruiner och andra spår från järnbrytningens era. De djupa gruvhålen som ännu finns kvar är idag vattenfyllda och inhägnade. Vandringen är ca 1,2 km. Bekväma skor krävs. Ej lämpligt för rullstol eller barnvagn, men det går att ta bilen upp till gruvan.

Visningen tar ca 45 minuter.
Visning erbjuds endast under sommarsäsongen.

Fika erbjudes mot extra kostnad. Information om priser och utbud lämnas vid bokningen.