DET HÖGST NYTTIGA LINET

-OLJELIN, YTBEHANDLING,
SPÅNADSLIN OCH LINFIBRER

En digital fortbildning för slöjdlärare i Örebro och Värmland

Onsdag 20 oktober kl 17.50 - 20.00

Välkomna till en kväll om linet! Hur kan linolja och linoljefärg användas mer inom skolan? Vilka fördelar har lin som fiber och material? Du kommer få ta del av föreläsningar, samtal och ställa frågor med utgångspunkt i oljelin och spånadslin med Tom Granath och Marie Ekstedt Bjersing.

Anmäl dig här Länk till annan webbplats.

Fortbildningen kommer hållas digital via Zoom. Begränsat antal platser.

Målgrupp: Slöjdlärare

Sista anmälningsdag: 15 oktober • OBS! begränsat antal platser!

Föreläsningen är kostnadsfri, men avanmäl snarast om du inte kommer att delta.

Tom Granath är målare och verksam inom kulturmåleri och dekorativt måleri. Han undervisar på olika hantverksutbildningar sedan 90-talet och arbetar även med traditionellt måleri på längre utbildningar vid yrkeshögskolan Dacapo i Mariestad och Göteborgs universitet. Tom kommer fokusera på linolja som råvara, berätta mer om rå och kokt linolja, oljeboning av mindre föremål och temperamålning som alternativ målningsteknik.

Marie Ekstedt Bjersing är vävlärare på Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk, Marie forskar också kring äldre redskap, där användandet av redskapen är en viktig del. Ett av Maries specialområden är just linet, materialet och förädlingen för hand från fiber, till tråd och tyg. Föreläsningen kommer behandla materialet och dess egenskaper, odling och beredning, tips på enkla redskap samt om tråden och tyget. Läs mer på www.marieekstedtbjersing.com Länk till annan webbplats. om olika projekt som Marie håller på med. Följ Sätergläntan_väv på instagram för att se vad de gör på utbildningen.

Fortbildningen är ett samarbete mellan Örebro läns museum och Region Värmland

Information
Har du frågor om fortbildningen, ta kontakt med:
Lina Jatko, Slöjdkonsulent, Örebro läns museum
E-post: lina.jatko@olm.se

Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent, Region Värmland
E-post: kajsa.stinnerbom@regionvarmland.se