Se och göra

Örebro läns museum är en levande mötesplats för alla åldrar!

Genom möte med konst och kulturhistoria vill vi att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. På museet finns utställningar, men vi erbjuder också barnverksamhet, workshops, föreläsningar och mycket annat. I våra lokaler finns också möjlighet för konferenser i vacker miljö.

Kalendarium

Utställningar

För familjen

Pojke målar vid staffli

Våra familjeaktiviteter är till för barn i sällskap med vuxen.

Fri entré om inget annat anges. Det är drop-in på aktiviteterna i skaparverstan. Ibland blir det fullsatt, men då brukar det finnas plats lite senare om man har möjlighet att vänta.

Här hittar du kommande aktiviteter

En trappa ned, i anslutning till skaparverkstan, hittar du vårt fina matsäcksrum.

Rummet står öppet för alla besökare på museet. Det finns sittplats för ca 50 pers. Rummet är utrustat med kylskåp och frys, papperskorgar och hushållspapper. Toalett och klädkrokar finns utanför rummet. Hiss finns. Tänk på att det inte är tillåtet att äta och dricka i utställningssalarna, bara i matsäcksrummet.

Rummet kan inte bokas i förväg utan principen "först till kvarn" gäller.


Hyr in dig i historien

Boka din konferens på Länsmuseet.
Läget är oslagbart! Mitt i stan och granne med ett medeltida slott. I den natursköna parken ringlar Svartån fram mellan mäktiga träd, spännande skulpturer och vackra planteringar. Och ändå finns närheten till tågstation, bussar, affärer, restauranger och hotell.

Konferenssalen på Örebro läns museum.

Restaurang Rosengrens skafferilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns i samma byggnad. Där kan du avnjuta en måltid och fika inomhus i ombonad miljö eller utomhus på den inbjudande terassen.

Hörsalen

Ett ljust, fräscht och nyrenoverat rum med 92 bekväma sittplatser placerade i gradänger. En öppen vy mot Slottsparken, konstverk på väggarna och tillgång till museets utställningar och butik under ordinarie öppettider. Vid förfrågan kan även visningar bokas.

Vad ingår?

Teknisk utrustning med takmonterad projektor, dator, reglerbart ljus samt ljudanläggning med teleslinga. Två lösa mikrofoner för estradsamtal, dokumentkamera (m oh), blädderblock och wi-fi.

Tillgänglighet

Ramp, automatisk dörröppnare, RWC, estrad utan nivåskillnad, luftkonditionering, 2 platser för handikappfordon i anslutning till museets huvudentré. Brandlarm/blixtlarm.

Hyreskostnader

Heldag 8 timmar (9.00-17.00) 6 000 kronor
Halvdag 4 timmar eller kväll (senast till 21.00) 5 000 kronor
Utöver museets ordinarie öppettider tillkommer 1 000 kr/tillfälle för säkerhetspersonal. Extrakostnad med 300 kr/timme för tekniker på plats i lokalen under hela hyrestiden.

Onsdag kväll samt kvällar efter 21.00 är ej bokningsbara.

För mer information och bokning:

Tel: 019-602 87 05

Museets mötesplats Torget

Hit bjuder vi in olika samverkansparter som vill synas på museet och med museet!