Vi söker en utställningsproducent

Örebro läns museum är inne i ett spännande skede. Vi ligger i startgroparna för att inleda processen mot en nyöppnad museibyggnad fylld med spännande utställningar. Vi söker nu en erfaren och engagerad utställningsproducent som i samarbete med forskare, intressegrupper och museets övriga personal kommer att arbeta med uppbyggnaden av museets nya utställningar.

Är du den vi söker?

Du har viljan och förmågan att samarbeta brett med kollegor inom alla discipliner inom hela organisationen och kan vara både lyhörd och pådrivande. Du är van att ha flera olika aktiviteter/projekt i gång samtidigt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Som person är du social och nätverksskapande. Vidare är du och prestigelös och öppen för kreativa lösningar. Du behöver vara ordningsam, flexibel och vilja engagera dig även i vardagens mer praktiska frågor. Du har förvärvat insikter i rolltagande, gruppdynamik och kommunikation. Du ska trivas med att samarbeta i grupp och arbeta projektorienterat.

Om tjänsten

Örebro läns museum ska vara ett tillgängligt och intressant museum och besöksmål för länets invånare och turister. Vi vill belysa och förnya relationen mellan människor och det förflutna för vi tror att det öka viljan att delta i dagens samhällsbygge. Museet arbetar med flera grundläggande teman som synen på kunskap och hur vi skapar våra gemenskaper och kulturell hållbarhet.

Vår ambition är att de fristående utställningarna i vårt nya museum ska vara sammanlänkade och det arkitektoniska värden i museisalarna tas till vara. Besökaren ska bli berörd och få med sig en skönhetsupplevelse och ett helhetsintryck som är mer än de enskilda delarna.

Som utställningsproducent kommer du också att få ta ansvar för mindre, enklare utställningsproduktioner på våra filialer samt i vårt Mobila Museum – ett alldeles nytt fordon där vi uppsöker länsinnevånarna med mobil pedagogik och utställningsmiljöer.

Dina arbetsuppgifter

- leda och genomföra utställningsproduktioner

- leda arbetet med museets fasta och tillfälliga utställningar och utformning av museets publika ytor.

- medverka i kunskapsuppbyggnaden inom museets ämnesområden och inom utställningsmediet.

- Tillsammans med externa forskare och sakkunniga samt självständigt arbeta med research till utställningar.

- Du ska utforska och utveckla mötet mellan kultur- och naturhistoria samt konst.

Krav

  • Relevant högskole-/universitetsutbildning inom design och utställningsproduktion eller av arbetsgivaren utbildning bedömd som likvärdig.
  • Flerårig dokumenterad kompetens av att självständigt driva och leda utställningsproduktioner, både fasta och tillfälliga utställningar.
  • Flerårig dokumenterad kompetens av att söka och inkorporera forskning- och faktainformation i utställningsproduktioner.
  • Du har erfarenhet av att tillgängliggöra olika ämnesområden som kultur- och naturhistoria, arkeologi och konst.
  • Grundläggande datakunskaper inom Word och Excel.

Meriterande

  • Erfarenhet av budget- och ekonomiansvar.
  • Erfarenhet av att arbeta med kvalitetssäkrande metoder och inkluderande arbetssätt.
  • Kunskaper i grafisk formgivning, digital ljussättning samt visualiseringsprogram som t.ex. SketchUp.
  • Erfarenhet av Photoshop och In design.

Ansökan

Sista ansökningsdag 1 december 2021.
Mejla din ansökan till marcus.drotz@olm.se

Om rekryteringsprocessen

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via arbetsförmedlingen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Rekryteringen sker i tre steg. I första steget lämnar du in en ansökan med ett personligt brev, CV samt ett urval av tidigare utställningsproduktioner som du ansvarat för. Har du erfarenhet av och ansvarat för större och mer omfattande utställningsproduktioner bifogar du en beskrivning över arbetet uppdraget och din arbetsinsats.

I steg två sker en urvalsprocess utifrån din ansökan och bifogat material. Efter genomförda interjuver kommer två eller tre personer att genomföra en arbetsuppgift mot ersättning. Arbetsuppgiften fokuserar på hur utställningsarbetet för hela museet (2000 kvm) ska struktureras och synkroniseras med renoveringen av länsmuseifastigheten.

I det tredje steget analyseras arbetsuppgiften och beslut fattas om tilldelning av tjänsten.

Om anställningen

Provanställning tillämpas. Helgtjänstgöring kan ingå.

En ansökan till Örebro läns museum är en allmän handling. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Örebro läns museum har kollektivavtal genom Sobona.

Arbetsställe

Örebro läns museum, Kaserngården 6, Örebro

Om Örebro läns museum

Örebro läns museum är en stiftelse med ett 25-tal anställda och en budget som omsluter ca 30 miljoner kronor. Genom möte med konst och kulturhistoria vill vi att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. Museet visar utställningar på Örebro slott men producerar även vandringsutställningar som turnerar i Örebro län. Vi har ett utställningsfordon – Mobilt Museum - som rullar runt i länet med utställningar och pedagogik. Vi arbetar i hela Örebro län med kulturhistorisk kompetens inom områden som slöjd, kulturmiljö och arkeologi. Museet äger och driver också Siggebohyttans bergsmansgård utanför Nora. Kullängsstugan utanför Askersund ägs av museet. Vi bedriver också verksamhet på Gråbo arbetarmuseum i Karlskoga. Vi har stora samlingar av fotografier, konst och kulturhistoriska föremål. Örebro läns museum sätter hållbarhet i fokus i vår verksamhet

Länsmuseibyggnaden på Engelbrektsgatan 3 är för närvarande stängd för renovering.

Kontakt
Marcus Drotz, Enhetschef samling och utställning
marcus.drotz@olm.se
Telefon: 019-6028705

Fackliga företrädare
Johanna Björck, DIK
johanna.bjorck@olm.se
Telefon: 019-602 87 11

Per Torgén, Vision
per.torgen@olm.se
Telefon: 019-602 87 20

Anneli Ikola, Vision
anneli.ikola@olm.se
Telefon: 019-602 87 59

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.