projektledare

Örebro läns museum är inne i ett spännande skede. Museet ligger i startgroparna för att inleda processen mot en nyöppnad museibyggnad fylld med spännande utställningar. Samtidigt arbetar museet ute i regionen med flera mobila projekt.

Vi söker nu en engagerad projektledare för att finansiera och starta ett projekt inom Linde och Noraskogs bergslag (Nora, Lindesberg och Hällefors kommuner) samt Lekebergs bergslag (Örebro och Lekebergs kommuner). Projektet fokuserar på elever tillsammans med professionella fotografer utforskar begrepp som tillit, kontraster, gemenskap inom och mellan individer och platser kopplat till Agenda 2030.

Är du den vi söker?
Vi söker en engagerad projektledare med erfarenheter av att skriva ekonomiska ansökningar till fonder och stiftelser. I samarbete med externa intressegrupper, fotografer och museets övriga personal kommer du att arbeta med uppbyggnaden av ett spännande projekt inom museet. Du har viljan och förmågan att samarbeta brett med kollegor inom alla discipliner inom hela organisationen och kan vara både lyhörd och pådrivande. Du är van att ha flera olika aktiviteter i gång samtidigt och kunna arbeta självständigt och målinriktat. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har god analytisk förmåga. Som person är du social och nätverksskapande. Vidare är du och prestigelös och öppen för kreativa lösningar. Du ska trivas med att samarbeta i grupp och arbeta projektorienterat.

Arbetet innebär att du söker kontakt med och utvecklar ett nätverk inom skola och föreningar och kommuner för att få barn och ungdom att tillsammans med professionella fotografer utforska teman som t.ex. tillit, kontraster, gemenskaper inom och mellan individer och platser inom tre historiska bergslag i Bergslagen. Genom bilderna vill projektet undersöka platsens historiska koppling till dagens Bergslagen, Agenda 2030 och individens inre utveckling (IDG, Inner Development Goals Länk till annan webbplats.).

Resultatet av projektet förväntas redovisas som en eller två vandringsutställningar i museets mobila museum.

Krav

  • Erfarenhet av att arbeta med referensgrupper.
  • Dokumenterad erfarenhet av att ansöka om projektmedel.
  • Grundläggande datakunskaper inom officepaketet samt Microsoft 365.
  • B-körkort.

Meriterande

  • Eftergymnasial utbildning
  • Erfarenhet av fotografiprojekt med skola och föreningar och kommuner.
  • BE-körkort.

Ansökan
Sista ansökningsdag 11 december 2022

Om rekryteringsprocessen
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via mail.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om anställningen
Omfattning 30 % under 6 månader. Möjlighet till fortsättning om externa medel beviljas.

En ansökan till Örebro läns museum är en allmän handling. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Museet arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Örebro läns museum har kollektivavtal genom Sobona.

Arbetsställe
Örebro läns museum Kaserngården 6, Örebro

Om Örebro läns museum
Örebro läns museum är en stiftelse med ett 25-tal anställda och en budget som omsluter ca 30 miljoner kronor. Genom möte med konst och kulturhistoria vill museet att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. Museet visar utställningar på Örebro slott men producerar även vandringsutställningar som turnerar i Örebro län. Museet har ett utställningsfordon – Mobilt Museum - som rullar runt i länet med utställningar och pedagogik. Museet arbetar i hela Örebro län med kulturhistorisk kompetens inom områden som slöjd, kulturmiljö och arkeologi. Museet äger och driver Siggebohyttans bergsmansgård utanför Nora och Kullängsstugan utanför Askersund. Museet bedriver även verksamhet på Gråbo arbetarmuseum i Karlskoga. Museet har stora samlingar av fotografier, konst och kulturhistoriska föremål. Örebro läns museum sätter hållbarhet i fokus i vår verksamhet. Länsmuseibyggnaden på Engelbrektsgatan 3 är för närvarande stängd för renovering.

Kontakt
Marcus Drotz, Enhetschef samling och utställning
marcus.drotz@olm.se
Telefon: 019-6028705

Fackliga företrädare
Johanna Björck, DIK
johanna.bjorck@olm.se
Telefon: 019-602 87 11

Per Torgén, Vision
per.torgen@olm.se
Telefon: 019-602 87 20

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.