Nyheter

Evin — bilden som budskap till framtiden

27 juli 2009
Prisrosett i guldfärg.
Nu får du chans att bestämma vad framtidens människor ska få för bild av vår tid!
I Örebro läns museums fotosamlingar ryms över en miljon bilder. De skildrar både fest och vardagsliv i länet, från fotografiets barndom i mitten av 1800-talet, fram till vår tid. I glasplåtssamlingen finns otaliga bilder på uppställda konfirmander, porträtt på 50-årsjubilarer och äldre skolfotografier. Här finns också noggranna dokumentationer av kulturhistoriskt intressanta byggnader och miljöer i länet. Museets bildsamlingar är en fantastisk och oslagbar källa till länets historia! De intressantaste bilderna är dock de som skildrar vardagslivet, hemmiljöer, gator och torg, vanliga människor på jobbet...

Örebro läns museum arbetar med dokumentation av nutiden och med att bevara för framtiden. Här är det vardagliga kanske det som glöms bort. Alla händelser som utgör vår vardag i arbetslivet, i klassrummet, hemma i köket... Aldrig har det väl tagits så mycket bilder som det görs idag, i vår digitala tidsålder. Men vad kommer att bli kvar?

Örebro län är stort! Vår region är mångfasetterad och rymmer både stad och glesbygd, slättlandskap och milsvida skogar, bruksorter och miljonprogramsområden. Örebro läns museum vill i sin verksamhet berätta om alla dessa delar och vår brokiga historia. Vi ser mångfalden som vår styrka och som vår profil. Även denna aspekt vill vi ska synas i framtidens museisamlingar.

Nu får du chans att bestämma vad framtidens människor ska få för bild av vår tid! Vad kommer framtidens museibesökare vilja veta om oss? De tävlingsbidrag som kommer in till EVIN — "En vecka i nutid" kommer att tillföras Örebro läns museums fotosamlingar. Där kommer de bevaras för all överblickbar framtid. Bilderna rymmer en berättelse. Vilken blir din berättelse?

 

 

 

Mer information

Alla bilder i Örebro läns museums fotosamlingar är tillgängliga för allmänheten. Här får du mer information om våra fotosamlingar.

Mer information om EVIN hittar du på www.evin.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.