Faces I Have Met, en utställning som varit

Onsdag 13 mars kl. 18.30


Författarsamtal på Lekebergs bibliotek

Om boken Möjligheternas spegel, sinnenas begär

Författarsamtal med Maria Uddén, en av författarna till boken Möjligheternas spegel, sinnenas begär.

I november 2023 släppte Örebro läns museum boken Möjligheternas spegel sinnenas begär. Den utgår från utställningen med samma namn som visas på Örebro slott. Boken och utställningen handlar om åren runt 1810 – 1860 då en konsumtionsrevolution tog sin början i Sverige. Sakta kunde fler få sina basala materiella behov uppfyllda. Men också nyväckta begär tillfredsställda genom nya lockande konsumtionsvaror. Historien ger inget tydligt svar om vår egen tid. Men det tidiga 1800-talet kan kanske inspirera och locka till nya tankar om vår samtid och framtidsutmaningar.

Plats: Lekebergs bibliotek, Bangatan 7 i Fjugesta

Tid: Onsdag 13 mars kl. 18.30, ca 1 h.

Fri entré.

Boken finns till försäljning på Örebro slott.

Kalendarium