Faces I Have Met, en utställning som varit

Onsdag 26 april kl 18.00


Tusentals ting

Föremålskväll på museet
Tema:
Kyrkliga träföremål från västernärkeDenna vår anordnar Örebro läns museum fyra föreläsnings- och samtalskvällar utifrån föremål som finns i museets samlingar. Under kvällen får besökarna stifta bekantskap med föremålen och veta mer om deras spännande historia.

Den 26 april gästas vi av författare och konsthistoriker Maria Sundström som kommer att berätta om medeltida träskulpturer och föremål från Knista, Edsberg och Kräcklinge kyrkor.

En hantverkare som dyker upp denna kväll är ”Kräcklingemästaren” som finns representerad i museets samlingar med flera verk. Konsthistorikern Rune Norberg (1906-1977) skrev redan 1948 om Kräcklingemästaren: ”Denne till namnet okände man är utan tvekan en av våra märkligare konstnärer under senmedeltiden, han har med största sannolikhet verkat i Närke, dvs Örebro, men varit så uppskattad att hans arbeten funnit avsättning eller kopierats även utanför landskapets gränser.”

Plats
Kaserngården 6

Tid
Kl. 18.00

Kostnad
100 kr inkl. fika med smörgås, betalas med Swish eller kontant (gärna jämna pengar) på plats.

Sista dag för anmälan
23 april

Kalendarium