Faces I Have Met, en utställning som varit

Onsdag 29 mars kl 18.00


Tusentals ting

Föremålskväll på museet
Tema:
Fotografiska tekniker

Denna vår anordnar Örebro läns museum fyra föreläsnings- och samtalskvällar utifrån föremål som finns i museets samlingar. Under kvällen får besökarna stifta bekantskap med föremålen och veta mer om deras spännande historia.

Fotografiska tekniker

Denna kväll har vi bjudit in fotokonservator Lennart Andersson, att berätta om fotografiets historia och olika fotografiska tekniker. Vi plockar fram fysiska exempelfotografier ur museets samlingar och lär oss mer om hantverket bakom bilderna. Tekniker som vi får bekanta oss med är bland andra dagerrotypi, den fotoprocess som var den första allmänt kända fotografiska metoden, presenterad 1839 av fransmannen Louis Jacques Mandé Daguerre. Och autokrom (eller färgrastermetoden), som bröderna Auguste Marie och Louis Jean Lumière lanserade år 1907, och som var en av de första metoderna för exponering av färgfotografier.

Ta gärna med egna fotografier om du vill ha hjälp att identifiera vilken teknik som har använts!

Plats
Kaserngården 6

Tid
Kl. 18.00

Kostnad
100 kr inkl. fika med smörgås, betalas med Swish eller kontant (gärna jämna pengar) på plats.

Sista dag för anmälan
26 mars

Kalendarium