Faces I Have Met, en utställning som varit

Lördag 20 augusti kl 11-15


Gråbodagen

Öppet hus under Mumblingsdagen

Arbetarmuseet Gråbo tar dig med på en nostalgisk resa till tre tidstypiska och levandegjorda arbetarhem från 1885, 1918 och 1942. I samband med Mumblings-dagen den 20 augusti håller vi öppet hus och ger ett smakprov på vad Örebro läns museum har att erbjuda på Gråbo.

Program under dagen:

Liten tidsresa för barn
Kom och prova hur det var att vara barn förr i tiden! Våra museipedagoger Lisa och Johanna visar hur det var att göra hemmasysslor och vad barn fick hjälpa till med. Prova på hur det var att bära vatten med ok, skura mattor eller tvätta. I trädgården finns träleksaker att låna.

Historiska fotavtryck
Visningar och miniutställning med tema Ekologiska fotavtryck från olika tider.

1 kvm lin
Hemslöjdskonsulenten Lina Jatko berättar om linet, dess historia och projektet 1kvm lin som pågår i hela landet. Under dagen visar Lina några exempel moment i beredningen av lin.

Provgå stadsvandring - gratis kaffe!
Under dagen inbjuds besökare att provgå en alldeles ny digital stadsvandring som finns i länsmuseets mobilapp (ladda ner från Google Play eller Appstore, sök på Örebro läns museum).

Alla som laddar ner appen och provgår vandringen bjuds på en belöning vid vandringens mål. När man kommer fram till stallet vid Björkborns stall, som är det sista stoppet, så visar man upp sin telefon med appen för personalen på Café Alfred Nobel som ligger där. Man får då en gratis kaffe, te eller läsk till fikat (max två personer/telefon). Gäller enbart den 20 augusti 2022.

Mumblingsdagen
Mumblingsdagen är ett arrangemang för att lyfta fram Karlskogas järn- och industrihistoria och området mellan vattenhjulen i Timsälven. Arrangör är Nätverket vid Bofors stationsområde. Hela programmet hittar du här. Länk till annan webbplats.

PS. MUMBLING är namnet på den hammaren som finns vid ett av vattenhjulen i Timsälven.


Kalendarium