SIGGEBOHYTTANS BERGSMANSGÅRD

Siggebohyttan är en av de mest storslagna bergsmansgårdarna från Bergslagens storhetstid. Som besökare får du vandra runt i rummen och med alla sinnen uppleva hur ett förmöget bergsmanshem såg ut runt år 1860. 

Mangårdsbyggnaden började byggas runt år 1790 och innehåller 14 rum och 3 kök. I stallbyggnaden står vagnar och kolslädar och i loftbodens visthusbod hänger fårfiolerna i taket. Kaffestugan byggdes ursprungligen som drängstuga under mitten av 1800-talet.

På Siggebohyttan finns också ett litet café och en butik med lokal profil och väl utvalda produkter som presenter, hantverk och böcker.

I de natursköna omgivningarna med utsikt över sjön Usken finns möjligheter till picknick. För barnen finns gott om grönytor för spring-i-benen samt lekredskap i naturmaterial att låna.

Cykla eller vandra till Siggebohyttan

Siggebohyttan ligger utefter Bergslagsleden etapp 5 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och du kan också vandra Uskavi rundslinga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med Siggebohyttan som start och mål.

Föredrar du att färdas på två hjul så passerar lederna Två sjöar runt och Bergsmansrundan här. Kartor finns på Bergslagen cyclings hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Siggebohyttan har öppet dagligen under sommarsäsongen, och för bokade visningar maj-september.

Välkommen att Boka en visning!

Varför inte ta del av Siggebohyttan tillsammans med skolklassen, din förening, kompisgäng eller arbetskamrater?

Boka vuxenvisning
Boka skolvisning

Upptäck mer av Siggebohyttan

På logen kan du besöka utställningen Kraft i Bergslagen och en bit bort i skogen finns en vandringsled som går upp till den gamla gruvan.

Läs mer

Filmen om Siggebohyttan

Karta och kontakt

Adress

Siggebohyttans bergsmansgård
713 94 Nora

Kontakt

Direkttelefon sommarsäsong
tel: 072-1410006

Anläggningsansvarig
Lisa Lundqvist
tel: 019-602 87 45