Faces I Have Met, en utställning som varit

Onsdag 1 mars kl 18.00


Tusentals ting

Föremålskväll på museet
Tema:
Malin Selander - en vävlegend


Denna vår anordnar Örebro läns museum fyra föreläsnings- och samtalskvällar utifrån föremål som finns i museets samlingar. Under kvällen får besökarna stifta bekantskap med föremålen och veta mer om deras spännande historia.

Malin Selander – en vävlegend

För dig som missade höstens kväll om Malin Selander kommer här en ny chans.

Under kvällen finns Elisabeth Isaksson, lärare i vävning och bindningslära vid Handarbetets vänner skola i Stockholm, på plats. Delar av samlingen som Örebro läns museum har fått överta efter Malin Selander kommer att visas, några plagg, prover och vävnotor.

Malin har som vävlärare hållit 50 vävkurser runt om i Örebro län, varit chef på Örebro vävskola, hållit i kortare kurser utomlands, bland annat i USA, Canada och Japan, haft utställningar i Sverige och utomlands, skrivit böcker som getts ut på svenska, på engelska och japanska. Hon arbetade även på uppdrag av FN med utbildning av vävare i Iran.

Malin var en tekniskt avancerad väverska och formgivare som arbetade med färg, form och material när hon skapade sina plagg. Hennes kännetecken är avsaknaden av tillskärning på många av hennes plagg.

Plats
Kaserngården 6

Tid
Kl. 18.00

Kostnad
100 kr inkl. fika med smörgås, betalas med Swish eller kontant (gärna jämna pengar) på plats.

Sista dag för anmälan
26 februari

Kalendarium